Never ending story

posted in: Transpersonalno | 0

InfinityMinuli vikend smo na Akademiji TCT, šoli za transpersonalne terapevte, gostili mojega bivšega profesorja iz Rushmorja, Dr John Rowana.

Dr Rowan je svetovno priznani avtor, psiholog in psihoterapevt in predvsem samorealizirani posameznik. Samorealizirani v tem kontekstu pomeni, da so mu izkustveno poznana vsa stanja zavesti, o katerih govori Wilberjeva shema (beri: vsa stanja zavesti, ki jih človek lahko doseže).

Doktor je vodil dva seminarja, Dialoški Jaz in Subtilni transpersonalni nivo. V petek pa smo uživali v krajšem neformalnem druženju z njih.

Tokrat smo Dr Rowana gostili že petič in v vseh teh letih sem z njegovo pomočjo realiziral res ogromen napredek. Njegova povsem preprosta in na trenutne celo otroška prisotnost in istočasnost starodavna modrost –  vse to vedno vpliva name izrazito pozitivno in blagodejno. O tem sem že pisal prejšnje leto (Blog: Nedualno >> ), ki je bilo zame prelomno glede realizacije Nedualnega stanja zavesti.

No, letos se tako hudi preskoki v stanju zavesti pri meni niso dogajali, sem pa znova spoznal, da je zame učenje in poglabljanje zavedanja nikoli zaključena zgodba. Never ending story.

Venomer spoznavam, kako globoka je človeška zavest in kako enostavno je živeti v stiku z najglobljimi tokovi Življenja v Srcu. Trud in zaganjanje osebne moči ob navidezne zidove ega, iskanje in iskanje Življenja v sebi, hoja po poti osebne in duhovne rasti – vse to je sicer lepo, ne pelje pa prav zares nikamor, iz enega vidika (t.i. Kavzalni nivo). Cilj je že dosežen, izvor reke in reka sama in še morje, v katerega se reka izliva, vse to je Eno. Ni tukaj kaj doseči.

Zgodila se je tudi inspiracija glede Dialoškega jaza in rezultat tega je nova spletna stran za širjenje informaciji glede tega izredno učinkovitega načina dela poglabljanja in širjenja zavesti.

🙂

Izrazite se: