Sharing, giving & receiving

posted in: NVC | 0

Dajanje – prejemanje,  contribution, stik, odprtost in napredek – zelo pomembne kvalitete v mojemu življenju na splošno in še posebej pri vodenju delavnic in seminarjev.

Prihajajoči vikend imamo na naši šoli Osnovni NVC seminar in moram priznati, da sem ob misli na dva dneva osnov NVC-ja najprej zaznaval malce zadržkov. Struktura, korak za korakom, najprej to in potem tisto itd… vse to ni ravno moja močna stran. Ampak tako je samo na površju.

Potenciali oz potrebe, ki napajajo moje delovanje oz vse kar počnem v okviru naše šole in ostalih predavanj ter seminarjev so dajanje in prejemanje, stik, odprtost, napredek.

Kako se počutim? Kaj je na stvari? Zakaj sploh želim voditi seminar NVC-ja?
Kaj imam od te strategije? Kaj mi je pomembno?

Ta vprašanja so mi  v nekaj trenutkih pomagala poglobiti doživljanje in ob poglobitvi moje realnosti in vzpostavitvi temelitejšega stika s temi potenciali je postalo celotno zaznavanje prihajajočega vikenda povsem drugačno; kot, da bi na prej bolj pusto pokrajino moje notranje psihične dinamike posijalo sonce, toplota in radost.

Sedaj se res iskreno veselim druženja z udeleženci in udeleženkami seminarja, prav komaj čakam!

Kot pravi Dr Rosenberg (parafraziram): “Počni stvari ne iz dolžnosti ali kakršne koli prisile, ampak zato, ker to prispeva k tvojemu Življenju in Življenju drugih, če ob tem res uživaš kot otrok, ki ves navdušen hrani male račke v vodi.”

No, nisem ravno prepričan, da bom dva dni navdušen kot mali otrok, poln veselja in radosti, vsekakor pa bom seminar vodil zato, ker je meni pomembno dajanje & prejemanje, stik, odprtost in napredek, tako moj kot napredek drugih.

Življenje je (zame) ekspanzija, avantura in nekaj lepega in globokega, dinamičnega. Res se veselim poglabljanja realnosti skupaj s celotno skupino na seminarju!

🙂

 

Izrazite se: