Wilber mapa za telebane :)

posted in: NVC, Transpersonalno | 0

Malo za šalo malo zares:

S prijateljico sediva v hotelu za mizo in uživava zelo preobilni zajtrk. In ona se zazre v moje oči in mi prek mize pošlje kiss.

In recimo, da se v moji glavi in v srcu odvije naslednje dogajanje, opisano po Wilberjevi mapi stanj zavesti:

Mental Ego

Za okroglo mizo v predelu zavesti, ki se mu reče intelekt, sedijo člani Upravnega Odbora in spremljajo popolnoma vse dogajanje. Vseh dvanajst je ponosnih, da so vendarle prišli v Odbor, ki v bistvu odloča o vsem, kar naj bi se dogajalo na planetu integral-life.si.

In velik, vsaj 90 inčni LCD monitor na zidu v sobi, kjer zaseda Odbor, prikazuje eno žensko bitje, ki pošlje kiss. Kader pošiljanja tega kissa Odbor vrti naprej in nazaj, znova in znova in vsak član Odbora bulji tja v monitor in si hitro dela zapiske.

Vsi pišejo in pišejo, dogodek primerjajo s spomini, analizirajo poteze na obrazu ženske, izraz v očeh, zvoke iz okolja in vse ostalo. Pišejo in pišejo in na glas en prek drugega izražajo svoja mnenja in enostavno ne morejo doseči kompromisa kaj storiti. Vsak član se želi uveljaviti, vsak pelje vodo na svoj mlin. Zavedajo se, da nimajo več take moči kot včasih in vsaj v glavi želijo graditi svojo samo-pomembnost. V življenju integral-life.si jim to namreč ne uspeva več.

Posamezni člani so zelo inteligentni, vendar polni informacij, projekcij, dvomov, pričakovanj, planov, strahu, kompleksov, vzorcev spodobnega vedenja, posegajo celo po analitično-mističnih metodah tarota, I-chinga, jyotisha z namenom doseganja globljega razumevanja dogajanja itd… in prav vsi imajo obsesivno potrebo po kontroli.

Kaj storiti? Kaj ta ženska sploh hoče? Kakšen je njen namen? What the f**k is happening? Kaj je najbolje storiti? Kako bomo izpadli? Kaj če to ni to? Halo, pa saj to, kar počne ta ženska, se ne spodobi! itd…itd…

No, in medtem, ko Odbor v nedogled debatira, kaj bi bilo najbolje storiti, v sobo vstopi:

Avtentični Jaz

V hipu se sedem članov Odbora enostavno onesvesti, kajti prisotnost Avtentičnega Jaza je tako močna, da ji intelekt enostavno ne more konkurirati. Popisani listi frčijo po zraku, eni člani padejo vznak, drugi telebnejo s čelom na mizo in dva celo trdo padeta na tla. Ostalih pet članov Odbora pa obnemi, češ, sedaj pa imamo hudiča v bajti.

Avtentični Jaz pozna vse člane Odbora do potankosti in jim namenja količino pozornosti, ki je enaka ničli. Niti spomni se več ne, kdaj je pri pomembnih odločitvah nazadnje zares upošteval Odbor.

Mirno se zazre v monitor na steni in ignorira intelektualne akrobacije Odbora, saj je že zdavnaj spregledal njihove omejujoče socialne strukture, plitke vplive okolja ter pravil igre človeških odnosov in v dejanju ženske zazna naklonjenost in nežnost.

Člani Odbora so ob tem tiho kot miške in samo čakajo, kaj se bo zgodilo. En član želi nekaj dodatki svojim zapiskom, vendar si ne upa.

In preden Avtentični Jaz sprejme odločitev, se v sobi pojavi:

Subtilni Jaz

Duša oz Subtilni Jaz enostavno je. Njegova prisotnost v sobi temeljito izboljša vzdušje. Nezavestni člani Odbora pridejo takoj k zavesti, ostali dvignejo glave, poberejo zapiske in tista dva, ki sta telebnila po tleh, se usedeta nazaj za mizo.

Za to mizo so dobrodošli vsi. Člani Odbora nimajo več treme, sprostijo se in sem ter tja pade kakšna beseda. Subtilni Jaz vse mirno tolerira in upošteva vse.

Duša in Avtentični Jaz se spogledata in slednji skuša nekaj izraziti, vendar mu to prepreči ostra in jasna realizacija:

“O fak, faaaaaaaaaaaaaaaaak!
Mene sploh ni! Sam po sebi sploh ne obstajam!
Ločenega Jaza sploh ni!”

In Duša ob tem zasije še s polnejšo močjo.

Duša je polna ljubezni, modrosti, moči in tudi ranljivosti (ki je v bistvu njena največja moč) in v ženski prepozna sorodno dušico, s katero se poznata že vrsto življenj.

Zaveda se relativne pomembnosti prisotnosti te dotične sorodne dušice v njenem obstoju na Zemlji in na ostalih nivojih bivanja, a istočasno se zaveda svoje brezpogojne in izključne pripadnosti in predanosti Izvoru vsega. V primeru te Duše je to Tara.

Ob kontemplaciji teh misli se v trenutku v sobi (ki se je sedaj preselila iz glave v srce) zablešči, kot da bi v sobi vzšlo samo sonce.

Člani Upravnega Odbora, stoli, stene, monitor, tla, Avtentični Jaz – vse, prav vse zablešči v povsem drugačni luči, saj se je Duša spontano zavedla, da je:

Kavzalni Jaz

Duša oz Subtilni Jaz se enostavno pogrezne sam vase in povsem spontano se direktno zave svoje resnične in večne identitete.

V srcu se pojavi zgolj en vtis: “Oh My God!!!!!”
“Uffffaaa!”
In nato: “Ne, čaki mal, ne “Oh My God”,
ampak “I am God”!!!!!

Soba je sedaj popolnoma presvetljena s Prisotnostjo in vse je povsem v redu. Nobenega konflikta, problema, primanjkljaja.

Preprosta Popolnost.

Kavzalni Jaz se zaveda Vsega, kar je, ločenosti sploh ni. Žensko nasproti zaznava kot svojo lastno manifestacijo in se zlahka prepozna v njej. Ločenosti ni. Nikoli je ni bilo. Z lahkoto sprejema vse, saj ničesar razen Njega Samega enostavno ne obstaja.

Samo Edini.

Kavzalni Jaz ima mnogo lastnosti in ena izmed teh je tudi vseprisotnost. In s pomočjo te vseprisotnosti se spontano zave pogovora dveh sadjarjev, ki daleč stran nekje v gorah severne Azije komentirata letošnji pridelek jabolk. En sadjar izpostavi, da so nekatera jabolka bolj rdeča kot druga.

In ob tem Kavzalni Jaz prepozna neizpodbitno resnico:

On Sam in rdečina jabolka sta povsem enakovredna, samo dva minljiva dogodka v oceanu dogajanja. Nobenega centra ni, Kavzalni Jaz je samo eden od vtisov v Velikemu Umu, prav tako kot rdečina jabolka ali mokrota vode.

Ob tej realizaciji se Blišč in Moč ter Vseprisotnost in Edinstvenost Kavzalnega Jaza enostavno raztopi v Velikem umu in ostane:

Nedualni nivo

V glavi in v srcu nastopi totalni mir. Članov Odbora več ni, soba je prazna, Avtentični Jaz je izginil, Subtilni jaz prav tako, Kavzalni jaz se je raztopil kot voda v vodi.

Total identity collapse.

gate gate pāragate pārasaṃgate bodhi svāhā

Gone, gone, gone beyond, gone beyond all the way to the other side.

Nihče ne vodi ničesar, vse se dogaja samo po sebi, brez vzroka in posledic.

Om Tare Tam Svaha

__________________

Bolj resen opis razvoja psihološko-transpersonalne identitete lahko preberete tukaj >>

Izrazite se: